Εκδήλωση Πολιτιστικής Εταιρείας Τρίτη 7 Μαϊου 2019

Αναρτήθηκε στις:

Εκδήλωση της Πολιτιστικής Εταιρείας εν όψει των Ευρωεκλογών με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο – Στυλιανό Πρεβελάκη.

Καθώς οι πολύ κρίσιμες Ευρωεκλογές πλησιάζουν σε μια συγκυρία θολή, όπου η Ευρωπαϊκή ιδέα δείχνει να χλομιάζει επικίνδυνα, και τάσεις απομονωτισμού, εθνικισμού και διάσπασης αναδύονται από πολλές πλευρές, η Πολιτιστική Εταιρεία πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την επόμενη Τρίτη 7 Μαΐου στις 19.00 στο Ολύμπιον μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή ένα κορυφαίο Έλληνα διανοητή και βαθύ γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, τον διαπρεπή καθηγητή της Σορβόννης Γεώργιο – Στυλιανό Πρεβελάκη σε μια ομιλία με θέμα:

«Η ιδιοπροσωπία της Ευρώπης:

Ανάμεσα στην Μεσόγειο και την Αμερική»

Ο καθηγητής Πρεβελάκης με τον ιδιαίτερα γλαφυρό, βαθυστόχαστο αλλά ταυτόχρονα σαφή και κατανοητό λόγο του θα εστιάσει στο σήμερα και στο αύριο της Ευρώπης ξεκινώντας από τις βαθιές ρίζες του χθες.

Μετά την ομιλία του θα ακολουθήσει συζήτηση με δύο επίσης πολύ καλούς γνώστες των Ευρωπαϊκών θεμάτων τον καθηγητή Πάνο Τζώνο και τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φίλιος Στάγκος.

Πιστεύοντας ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ενημέρωση και προβληματισμό του καθενός μας πάνω στο τεράστιο θέμα της Ευρωπαϊκής προοπτικής που θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια σας καλούμε να δώσετε το παρόν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

pic